Rehabilitimi i lumit Gjanica, Faza3

Projekti synon rikthimin e lumit Gjanicë në një nga pasuritë natyrore më të rëndësishme të zonës urbane të qytetit të Fierit. Rivendosja e të gjithë gjatësisë së lumit në një hapësirë ​​çlodhëse me shëtitore në të dy nivelet, zona pushimi përgjatë gjithë lumit dhe krijimi i disa mini shesheve dhe miniparqeve, të cilat e pasurojnë qytetin me hapësira rekreative për qytetarët.

E gjithë gjatësia e lumit është trajtuar si një shëtitore e vazhdueshme në dy nivelet e tij. Në zona të caktuara, disa sheshe janë konceptuar si një hapësirë ​​rekreative që nuk është e aksesueshme nga automjetet. Këto sheshe janë pozicionuar në disa pika kyçe në të gjithë gjatësinë, si në hyrje të ish urës me shkallë, si nyje lidhëse me pjesën e parë të lumit Gjanica dhe si pikë hyrjeje në segmentin e dytë të lumit. Këto sheshe janë konceptuar si pika qendrore e projektit, duke i pasuruar me elementë të tjerë arkitekturorë si shkallët dhe ballkonet panoramike për të përjetuar të gjithë hapësirën në disa nivele. Shkallët synohen si pika grumbullimi dhe pushimi me gjelbërim të shtuar dhe elemente të dizajnit urban.